Benefit II. - Sportovní aktivity, karta Multisport

Milé kolegyně, kolegové, členky a členové naší ZO OS KOVO ABB Brno.

Po letošním rekordně teplém létě vystřídal v kalendáři místo měsíc září. Ten jsme věnovali druhé společné akci v letošním roce se společností MULTISPORT s.r.o.

V propagační kampani jsme všem držitelů Multisportky – tedy karty Multisport nabídli možnost pořízení časově omezené karty pro osobu z kruhu rodiny.

Můžeme se tedy zchladit ve vodách koupališť, nebo naopak se prohřát v různých sportovních a relaxačních zařízeních, saunách a posilovnách. Této možnosti využilo necelých 80 zájemců a tím jsme vyčerpali možnosti pro letošní rok získat v propagaci této aktivity jakékoliv další možnosti.

Nadále platí, že Multisportku zprostředkujeme zájemcům z řad členů odborové organizace, působící v ABB Brno – výrobní závody.

Jiná situace nastává od 1. 10. 2018, tedy od IV. čtvrtletí 2018 u nečlenů odborů, tj. pouze zaměstnanců výrobních závodů ABB v Brně.

Vzhledem k tomu, že provozujeme více než 215 aktivních karet blížíme se k limitnímu číslu ve výdajích na sportovní aktivity, které máme omezeny naším vnitřním předpisem. Proto bude od 1. října 2018 omezeno příjímání  přihlášek do projektu MultiSport od zaměstnanců ABB Brno – výrobní závody, kteří nebudou aktivními členy ZO OS KOVO ABB Brno.

Žádost, která bude upravena o nové informace, lze podat, obratem bude sdělen termín, kdy bude realizována výroba karty a od kdy bude vyžadován poplatek, který držitel do našeho odborářského fondu sportovních aktivit hradí.

Zůstává zachován mechanismus úlevy od jedné platby z 12 po sobě jdoucích. Výše platby zůstává stejná, 450.- Kč / měsíc pro nečlena odborové organizace.

Předpoklad uspokojení prvních žadatelů o kartu – Multisportku je k 1.12.2018 v počtu max. 5 kusů (5 nových klientů z řad nečlenů odborové organizace). Další termín, ke kterému budou realizovány nové Multisportky bude až 1.2.2019 opět v počtu 5 osob (5 karet).

Jedinou vyjímkou je situace, kdy bude ukončeno víc než 5 smluvních vztahů z důvodů ukončení pracovního poměru nečlenem ZO OS KOVO ABB Brno.

Jsme vázáni naším vztahem se společností ABB Česká republika nesdělovat důvěrné informace a také jsme vázáni smluvním vztahem s klientem MultiSportu, kterému výhodu poskytujeme. Proto můžeme novým žadatelům pouze sdělit, kdy na něj v rámci těchto plánovaných termínů přijde řada. Žádné jiné informace.

V dalších čtvrtletích bude situace podobná, plánovaně lze tedy říci, výroby nových karet budou realizovány k těmto termínům: 1.2.2019; 1.5.2419; 1.8.2019; 1.11.2019

Poslední označené termíny vezměte prosím jen jako informaci, neboť nás čekají:  účetní uzávěrka hospodaření s prostředky ZO, příprava Konference členů a také Volby.

A nikdo z nás neví, jak se nám bude dařit dodržovat rozpočty, nebo jaká rozhodnutí přijmeme při správě společných financí. Věřím, že tuto situaci pochopíte, možná někteří z Vás natolik, že se více začnete zajímat i o činnost naší odborové organizace.

Jsme zaměstnaneckou organizací, nejsme uzavřeni žádným novým nápadům, myšlenkám a také my potřebujeme omladit a získat nové členy a spolupracovníky.

Pozorní čtenáři si také jistě všimnou rozdílu v uváděném čísle – výše platby v tomto textu a v textu na propagačním letáku MULTISPORTU.

Ano, ponecháváme si prostor pro navýšení ceny o 50.- Kč pro nečleny, ale také jasně říkáme, že Smlouvy jsou plánovány dopředu, své závazky dodržíme, ale nemůžeme tušit, jak se bude vyvíjet vztah s MULTISPORTEM, případně jak porostou ceny za služby v jednotlivých partnerských zařízeních. Vždyť plánujeme druhé pololetí následujícího roku.

KARTA MULTISPORT

Propagační informace ke kartě MULTISPORTU, podzim 2018

Žádost člena o poskytnutí benefitu MULTISPORT (aktualizace říjen 2018)

Žádost zaměstnance o poskytnutí benefitu MULTISPORT (aktualizace říjen 2018)

Děkuji Vám všem, kteří se účastníte projektu MultiSport, poctivě dodržujete smluvní ujednání a informujete mne o všech potřebných věcech.

V letošním roce již několikrát bylo využito toho, že Vás jistíme v tom, že v případě Vaší nemoci a neúčasti na aktivitách Vám povolíme snížení plateb. Na určitou omezenou dobu, po kterou nemůžete sportovně relaxační činnosti vykonávat. U dlouhodobých nemocí ale stále platí, je výhodnější přerušení a znovu obnovení vztahu. Tím se Vy klienti neocitáte v pozici „neplatičů“ a současně my nevynakládáme zbytečné finanční prostředky do systému aktivit MULTISPORTU.

Tento způsob můžeme nazývat jakýmsi rizikovým fondem, ale není možné ho mít nastaven nehospodárně a neefektivně.

Přeji Vám příjemné zážitky ve Vašich aktivitách s MULTISPORTEM a těším se na setkání při některé z činností.

Jiří Bohdan, Výbor ZO OS KOVO ABB Brno