Aktuality, Leden, Únor 2019

Dobrý den,

v pracovních dnech 11. 2. až 15. 2. 2019 bude kancelář Benefit @Travel, Odbory ABB Brno – Vídeňská 117 uzavřena.

Telefonní linka pro komunikaci s předsedou Výboru ZO OS KOVO ABB Brno v tyto dny: 603 418 986 je obsluhována v běžné pracovní době.

Od 18.2.2019 se těšíme na setkání s Vámi. Děkujeme za pochopení.

Jiří Bohdan, Ludmila Stiburková

Milé kolegyně, kolegové, členky a členové naší ZO OS KOVO ABB Brno.

Vážené členky a členové Klubu důchodců při ZO OS KOVO ABB Brno

V současné chvíli je uzavřeno Kolektivní vyjednávání s naším hlavním zaměstnavatelem společností ABB Česká republika o mzdovém nárůstu a dalších benefitech zaměstnance. Výsledky jsou v 5 % objemu mzdových prostředků. Zaměstnavatel také zavedl nový benefit a to distribuci a zprostředkování ACTIV PASU od Sodexa. Zřejmě se inspiroval naším MultiSportem, ale to nám nevadí, protože je zřejmé, že partnerství inspiruje a posiluje. Obě aktivity jsou podobné a rozhodnutí je na koncovém uživateli, který benefit si vybere. My jsme se nikdy netajili tím, že MultiSport chceme nabídnout jen pro členy ZO OS KOVO a využít jej jako nástroj propagace odborů.

Realizujeme postupně zimní lyžařské zájezdy, naplněnu máme kapacitu na rekreaci dětí o jarních prázdninách a finalizujeme přípravy kulturních aktivit, na které máme od Vás členů podněty. Je samozřejmě možné i nadále se na nás pracovníky kanceláře i naše důvěrníky, zástupce mezi Vámi, obracet s podněty na zařazení kulturních akcí do plánu. V této souvislosti chci zmínit jednu věc a to je počet a množství vstupenek na dané akce. Vždy postupujeme podle skutečného zájmu a historických souvislostí. Někdy se trefíme na jistou dobrou, někdy se nám podaří lístků zajistit určitý počet a není možné ho dále navýšit. Rovněž určité akce jsou uzavřené pro kolektivy, které daly podnět k přípravě a nákupu vstupenek, dopravy apod. Další možnou cestou je zjištění předběžného zájmu a následná objednávka skutečného počtu vstupenek dle zájemců. Jenže v tržním prostředí je nutné reagovat včas a rychle a to je problém. To bychom také mohli přijít o výhodu lepších míst k sezení, možnosti sedět pohromadě v jednom kolektivu atd.

Klub důchodců si také připravil mnoho zajímavých aktivit, vycházek a zájezdů. Malou vzpomínkou na uplynulé roky práce Klubu je nyní zveřejňovaný kalendář a samostatný pozdrav Vám všem, kteří tyto články na našich stránkách čtete.

Přeji Vám úspěšný rok a děkuji za Vaši přízeň.

Za ZO OS KOVO ABB Jiří Bohdan

bohdan.jiri@gmail.com

Jarní prázdniny s dětmi 2019 - Hotel Fran

Určeno pro zaměstnance výrobních závodů ABB s.r.o.Brno (včetně členů odborů u zaměstnavatele AB Komponent s.r.o.), rodinám členů ZO OS KOVO ABB Brno s dětmi, rodinám s dětmi – nečlenům ZO OS KOVO ABB Brno.

Nabízíme pobyt o jarních prázdninách v osvědčeném horském hotelu FRAN, který je situován v krásném prostředí na hřebeni Javorníků,v nadmořské výšce 1000 m. V hotelu je zdarma k dispozici krytý plavecký bazén a sauna, sportovní a společenská místnost, bar. Přímo u hotelu je cca 1 km dlouhá, částečně uměle zasněžovaná sjezdovka, se dvěma vleky. Hřeben Javorníků nabízí navíc zajímavé běžecké trasy.

Hotel se nachází na Slovensku, těsně u hranic s Moravou, upozorňujeme, že platnou měnou je EURO! V hotelu však lze ale platit i v Kč.

Příjezd automobilem je možný jak z Moravy, tak i ze Slovenska (přes obec Makov), přímo k hotelu se ale přijet nedá, je oddělen sjezdovkou. Z tohoto důvodu, ale i vzhledem k možným problémům se sjízdnosti a potížím s parkováním doporučujeme společnou dopravu autobusem, která je zahrnuta v ceně rekreace.

Kancelář Benefit & Travel plus Odbory ABB Brno – Vídeňská 117  je v provozu, aktuálně si prosím ověřte přítomnost pracovníků telefonicky nebo emailem.

tým Odbory ABB Brno