Aktuality DUBEN 2021

Zápis z jednání ZO OS KOVO ABB - Duben 2021

Milé členky a členové, kolegyně a kolegové,

Aktuálně připravujeme členskou schůzi, u nás vžitou pod názvem Konference členů.

Na tuto schůzi jsou vybíráni klíčem delegáti z celkového počtu členů naší ZO.

V letošním pandemickém roce jsme museli upravit počet delegátů tak, abychom naplnili kapacitu v prostoru jídelny našeho partnerského zaměstnavatele podle současných epidemických pravidel.

Přesto lze na tuto schůzi přijít dvěma legálními způsoby:

a) Přihlásit se ve svém úseku u svého úsekáře (předsedy DV)

b) Přihlásit se přímo na sekretariátu

V potřebnou dobu provedeme uzávěrku seznamu delegátů, zkoordinujeme vše mezi sebou a delegátům dáme jasnou zprávu, že jsou nominovaní na uvedenou schůzi. Předáme jim pozvánku – delegátní lístek.

Program schůze je vcelku neměnný a kopíruje potřeby dle Stanov a zásad pro podobné aktivity v demokratickém prostředí.

Výbor rozhodnul na svém jednání o změně termínu Konference na 16. 9. 2021. Detailní vysvětlení přidám do Zápisu z jednání Výboru za duben 2021.

My – členové samosprávy Vám členů skládáme účty, Vy členové máte možnost vznést podněty do další práce a nastavit nám tzv. laťku pro další kroky a cíle.

Počítáme s tím a jsme rádi za komunikaci. Komunikaci pak povedeme i s (naším) zaměstnavatelem, partnerem pro sociální dialog. Pokud se nám na místě nepodaří vše řádně vysvětlit, jsme vázáni povinnostmi Vám zpětnou vazbu poskytnout neprodleně dle časového schématu v nejbližším období.

V pandemické situaci, ve které již druhým rokem žijeme je vše složitější a komplikované, přesto se vždy snažíme vše vyřešit a posunout k cíli.

Ještě jednu věc jsem chtěl zmínit. Chci Vás všechny poprosit o správnou míru tolerance a pochopení všech vztahů a vazeb, které pracovně právní vztah přináší. V týmech našeho zaměstnavatele to občas vře, jsou zbytečné konflikty jak v pracovních, tak v mezilidských vztazích.

Nepřispívá to ani výkonu daného týmu, ani klidu v mezilidských vztazích. A potom, když se situace stává neúnosnou dochází k zásahům „z hora „ tzv. zásahům vedení zaměstnavatele. A ty bývají vždy silové, vždy podle Zákoníku práce, a ne vždy ke spokojenosti všech. V životě to již tak chodí, ale musíme si všichni uvědomit, že v demokracii platí určité zásady a zákony. A i když osobní právo vyjadřovat se není nikomu upíráno, neplatí to např. v pracovně právních vztazích. Jsou situace, kdy se jednotlivec podřídí (podřizuje) většině, autoritám, vedoucím a v kolektivu je pouze tím pověstným kolečkem v soukolí. Je to o respektu a povaze daného jedince nebo povahách jedinců, ze kterých se kolektivy – týmy skládají.

Chtěl bych Vás poprosit i požádat o trochu sebereflexe, empatie i zklidnění. Situace ve které již víc jak rok žijeme a plníme úkoly je chaotická, rozhodně klidu nepřispívá. Ale prosím snažme se spolu vyjít, nebo se alespoň respektovat, tolerovat. Samozřejmě, vidíte-li že situace je neúnosná, pojďme ji řešit. Jsou mechanismy a principy, dle kterých se postupuje…

Mějte krásné dny a žijte svůj život v klidu a porozumění.

To Vám přeje Jiří Bohdan – předseda Výboru ZO OS KOVO ABB Brno

V Brně dne 16. 4. 2021

Pozn.: Vše ostatní k našim benefitům i naší činnosti najdete moje články jsou zde uloženy pod záložkou ARCHIV

· Stále je možné podávat žádosti o rekreační příspěvek a o příspěvky na aktivity dětí

· Je možnost čerpat zdravotní benefit

· Dbejte na kompletní vyplnění dokladů a podávaných Žádostí elektronickou cestou

· Proveďte kontrolu placení za MULTISPORT aktivity, dodržujte požadované a věnujte se samostatným zprávám na dané téma.

· Upřednostňujte prosím písemné dotazy před telefonickými, lépe se mi dohledávají

Děkuji Vám ještě jednou za důvěru i spolupráci, kterou potřebuji a bez které bych svoji roli jen těžko zvládal.